fbpx

Putnički vozovi prestaju saobraćati kroz Tuzlanski kanton

1 min. za čitanje

Željeznice FBiH su 1. decembra 2012. godine ukinule putničku voznu liniju koja je saobraćala na relaciji Tuzla – Brčko – Tuzla.

Kako saznajemo, prema najavama iz Željeznica Republike Srpske, od 15. decembra 2019. godine prestaju saobraćati svi putnički vozovi na relaciji Tuzla – Doboj – Tuzla.

Ukoliko se ostvare najave, Tuzlanski kanton, iako najmnogoljudniji kanton, bit će jedini u FBiH na čijim prugama neće biti putničkih vozova.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nesposobni paraziti koji vode zeljeznice u oba entiteta su ih skoro unistili. Iako ce i za ovo okriviti narod jer nema dovoljno putnika, istina je da su pruge katastrofalno zastarjele i neudobne za putnicki saobracaj, vozovi su hrdjave smrdljive kante iz proslog vijeka, a sama brzina putovanja je mizerna radi loseg stanja kolisijeka, lokomotiva i previse pruznih prelaza.

Odlicna dijagnoza stanja.

Makar nece putnicki da osine u vozilo. Od sad ce teretnjak da ga zguzva kod ukletog pruznog prelaza.

A linija Dobošnica -Bistarac

“Demokracija” podarila “veci standard “pa “svako “vozi automobil.Jebes zeljeznicu redom od Japana.preko Francuske i Njemacke pa do BiH-e.Ako nacelnik ne putuje vozom ,sto bi narod? I autobusi su na umrlu.A on hoce da gradi najmodernije pruzne prijelaze.Blago nama s Njima i Njime…