fbpx

Pronađena droga u vrijednosti višoj od 300.000KM

2 min. za čitanje

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) prije dva dana, 12. februara uhapsili su jednu osobu inicijala D.Š. (1995) na području Zeničko-dobojskog kantona, a zbog “neovlaštenog prometa opojnim drogama”.

Riječ je o velikoj akciji FUP-a “Windmolen” koja je usmjerena prema osobama koje se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osoba se sumnjiči da je drogu transportovala iz Evropske Unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM”, naveli su iz FUP-a.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Uhapšena osoba je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments