Promocija domaće privrede u sektoru metalne industrije (FOTO)

0 675

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Elvirom Rožnjakovićem prisustvovao otvaranju privredne manifestacije „Kućni sajam Kovan 2020 Gračanica”.

kovan2Riječ je o sajmu koji će u narednih deset dana pored promocije kapaciteta domaće privrede u sektoru metalne industrije održati i „Dane otvorenih vrata KOVAN-a”, u okviru kojih će za poslovne partnere biti organizovane posjete proizvodnih kapaciteta i tehnološki naprednih mogućnosti vodeće kompanije za proizvodnju kotlova i kamina za zagrijavanje, Kovan M.I. iz Gračanice.

Na sajmu je predstavljen i potpuno novi proizvod iz vlastitog proizvodnog programa Kovana a radi se o kabini/tunelu za dezinfekciju i detekciju tjelesne temperature i kontrole prolaza, koji je svoje mjesto pronašao na svjetskom tržištu.

Pored prezentacije vlastitih proizvoda iz domena obnovljivih izvora energije (kotlova i kamina na pelet i drvenog peleta), organizovano je i predstavljanje potpuno automatizovanih postrojenja za proizvodnju peleta, koji se proizvodi po sistemu „ključ u ruke” za regionalno i evropsko tržište.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x