Prizor zgrozio Tuzlake: Parkirao BMW-a ispred Kapije i pozirao

2 min. za čitanje

Nesvakidašnji čin zabilježen je na Kapiji u Tuzli, mjestu stradanja 71 mladog života, gdje je mladić koji trenutno živi u Njemačkoj odlučio parkirati svoj automobil, a zatim se pored vozila i fotografisati. Policija ga je pronašla te će biti sankcionisan.

Naime, Tuzlak s adresom u njemačkom Oberhausenu blagdansko vrijeme odlučio je provesti u BiH, a priliku je iskoristio i za činjenje saobraćajnog prekršaja te izuzetno neprimjerenog čina.

Naime, on se u svom automobilu marke BMW dovezao do tuzlanske Kapije gdje je 25. maja 1995. godine počinjen masakr u kojem je ubijena 71 mlada osoba.

Nesavjesni mladić potom je izašao iz automobila kako bi se fotografisao pored svog ljubimca, a ne razmišljajući o težini svog postupka fotografiju je podijelio na društvenim mrežama.

Veoma brzo objava je naišla na brojne osude, a korisnici društvenih mreža dijele njegovu fotografiju, uz komentare apropo neumjesnog poteza koji zgrožava javnost, posebno porodice poginulih.

S druge strane, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić potvrdila je da su službenici policijske stanice Centar identifikovali muškarca, koji će biti sankcionisan.

“Službenici Policijske stanice Centar Policijske uprave Tuzla identifikovali su osobu koja se može dovesti u vezu navedenog događaja, a radi se o S. A. ,rođen 1997. godine. Obaviješten je sudija Općinskog suda Tuzla, Prekršajno odjeljenje i imenovani će biti prekršajno sankcionisan”, navela je Kapidžić.

Sankcija za nesavjesnog mladića slijedi po članu 3. stav 1. tačka 3. Zakona o javnom redu i miru TK i shodno članovima 38. i 130. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Podijeli ovaj članak
1 komentar