fbpx

Pritvor za Faika Brčaninovića iz Živinica: Poticao žene na prostituciju, dio novca zadržavao za sebe

2 min. za čitanje

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Faika Brčaninovića (66) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

Brčaninović je osumnjičen da je u periodu od januara 2020. do avgusta 2021. godine u Tuzli, Živinicama, Lukavcu i Brčkom poticao više žena na prostituciju i učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist.

Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe.

Podsjećamo, Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Živinice 16. novembra ove godine izvršio pretrese na više lokacija u Živinicama, Tuzli, Kalesiji i Brčkom, kada su tri osobe lišene slobode.

Nakon kriminalističke obrade ove osobe su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva. Istraga za navođenje na prostituciju je otvorena i protiv ženske osobe M.B iz Kalesije, koja je osumnjičena da je sa Brčaninovićem učestvovala u jednoj radnji u organizovanju pružanja seksualnih usluga. Nakon ispitivanja u Tužilaštvu ova osoba je puštena da se brani sa slobode. Istraga je otvorena i protiv I.K iz Tuzle koji je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Pripadnici SKP MUP-a TK su prilikom pretresa stana ove osobe u Tuzli kod istog pronašli pištolj i municiju koje je posjedovao bez važeće dozvole za držanje oružja.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, te je za Brčaninovića stavio prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izgleda da je problem sto je zadrzavao dio novca za sebe, barem meni tako izgleda citajuci clanak. 🙂

Nije platio porez na dobit. To je problem. Hehe

Faiče dragi sta ovo bi?

Faiče uz tebe smo?