fbpx

Pripadnici granične policije BiH izvršili više hapšenja po međunarodnim potjernicama

2 min. za čitanje

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo u proteklih nekoliko dana izvršili su više hapšenja po međunarodnim potjernicama.

Tako su, 5. decembra 2023. godine, na letu za Istanbul, lišili slobode F.S.A. (2002.), državljanina Kraljevine Švedske.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Stockholm raspisao potjernicu za njim zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 3. decembra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode A.P. (1980.), nakon što je ustanovljeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Mito i korupcija u posebno velikim razmjerima. Državljanin Ruske Federacije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška, 1. decembra 2023., lišili su slobode J.H. (1993.), državljanku Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Interpol Pariz raspisao potjernicu za njom zbog krivičnog djela Organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima Teška krađa i Prevara. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kozarska Dubica i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška lišili slobode S.K. (1997.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnih djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i Tjelesne povrede. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments