fbpx

Pripadnici granične policije BiH imali pune ruke posla

2 min. za čitanje

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina uhapsili su u srijedu, 3. maja, J.T. (1988.), državljanku Bosne i Hercegovine nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da su za njom Policijska uprava Doboj i Policijska uprava Gradiška raspisale potragu zbog kaznenog djela razbojništva i prevare.

Kontrolisana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predana službenicima Policijske stanice Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 7. maja uhapsili A.P. (1992.) jer je utvrđeno da ga traže Općinski sud u Zenici i Osnovni sud u Šamcu zbog kaznenih djela ‘krađa’.

Bh. državljanin je kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradina i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Dan ranije, 6. maja službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, uhapsili D.J. (1999.). Utvrđeno je da je za ovim državljaninom BiH, Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog kaznenog djela ‘nanošenje tjelesnih povreda’. Predan je službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su 7. maja uhapsili S.T. (1998.) jer je ustanovljeno da ga traži Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj i predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 5. maja, službenici ove jedinice su uhapsili D.K. (1998.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela ‘krivotvorenje isprave‘. Državljanin BiH je Kontrolisan na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šepak. Predan je službenicima MUP-a RS.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 5. maja uhapsili R.J. (1978.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Policijska uprava Orašje raspisala potragu za njim zbog kaznenog djela ‘razbojništvo‘. Kontrolisan je na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predan je službenicima Policijske uprave Orašje, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A pustili nocne vukove