fbpx

Prijem za studente Mašinskog fakulteta u Tuzli

1 min. za čitanje

Ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, upriličila je prijem za studente Mašinskog fakulteta u Tuzli koji su ostvarili zapažene rezultate iz oblasti razvoja novih proizvoda i sporta.

slika masinski fakultet

Studenti Mašinskog fakulteta su dizajnirali sigurnosni pojas za trudnice u automobilu. Na prestižnom takmičenju kompanije Dassault Systemes iz Francuske, na kom su se predstavili studenti sa prestižnih svjetskih univerziteta, inovativni proizvod tuzlanskih studenata je osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu. Novčana nagrada koristit će se za nabavku neophodne opreme i pokretanju vlastitog biznisa.

Osim ovog rezultata, studenti Mašinskog fakulteta ostvaruju zapažene rezultate iz oblasti sporta u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u malom nogometu, plesu i karateu.

Studenti su izrazili zahvalnost na prijemu i praćenju njihovog rada i rezultata. Ministrica Brašnjić zahvalila se studentima na uspješnom predstavljanju fakulteta i naše države, uz uvjerenje da su mladi inovativni ljudi pokretačka snaga našeg društva

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments