fbpx

Premijer TK Irfan Halilagić čestitao građanima 2. oktobar Dan oslobođenja Tuzle

2 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić, čestitao je građanima 2. oktobar – Dan oslobođenja Tuzle, te poručio kako se danas ponovno mora braniti već dokazani i priznati ugled i dostojanstvo Tuzle kao grada suživota i tolerancije.

Podsjetio je da je na današnji dan 1943. godine Tuzla postala najveći oslobođeni grad u fašizmom pokorenoj Evropi, a taj događaj predstavljao je jedan od najvećih vojnih i političkih događaja u BiH i regiji.

“Danas smo možda ponovno na prekretnici kada našim ponašanjem moramo još jednom reći glasno i jasno ‘ne’ fašizmu, podjelama i segregaciji i zajedno, bez obzira na stranačku, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu razliku, moramo reći da jedinstvenoj, cjelovitoj Bosni i Hercegovini u kojoj će ostvarivanje svih građanskih prava i sloboda, bez obzira na međusobne razlike, biti temelj izgradnje društva po mjeri svakog pojedinca. Bez obzira koje nacije, rase, vjere on bio, ili kojoj političkoj stranci pripadao”, poručio je Halilagić.

To je upravo ono što Tuzla, kako je dodao, demonstrira sve ove godine.

“Danas ponovno moramo braniti već dokazani i priznati ugled i dostojanstvo Tuzle kao grada suživota i tolerancije. Time branimo osnovne principe i postulate na kojima počiva i naš kanton i Bosna i Hercegovina u cjelini”, poručio je premijer Halilagić u čestitki.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments