fbpx

Premijer Halilagić se zahvalio ljekarima za sve što čine na oporavku ranjenog nastavnika iz Lukavca

3 min. za čitanje

Predsjednik Skupštine i premijer Tuzlanskog kantona Žarko Vujović i Irfan Halilagić primili su prije nekoliko dana delegaciju rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i ljekara koji su uključeni u oporavak Nedima Osmanovića, nastavnika OŠ „Lukavac Grad“ u kojeg je u školskim prostorijama pucao maloljetni bivši učenik ove škole.

Predsjednik Vujović i premijer Halilagić su se, prije svega, svim ljekarima koji su učestvovali i još uvijek učestvuju u oporavku nastavnika u ime Skupštine i Vlade TK zahvalili na uloženom trudu i pomoći koju pružaju tokom oporavka. 

„Danas smo imali čast da upoznamo ljude koji su obavili herojski posao i da spasu jedan ljudski život. Iskazali smo zahvalnost tim ljudima i ponovili smo da će i Vlada i Skupština stojati iza svake inicijative koja potiče sa Kliničkog centra, a kojom bi se zdravstveni sistem u Tuzlanskom kantonu podigao na jedan još viši nivo“, kazao je danas predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

„Danas želimo skrenuti pažnju upravo na ono čime UKC Tuzla raspolaže, a na što smo ponosni. To su prije svega ljudski i stručni resursi. U ovom slučaju oni su pokazali za šta su sposobni, koliko su stručni i odlučni da spasu ljudski život. S druge strane sve ovo što Skupština i Vlada rade proteklih više od godinu dana, u pogledu jačanja kapaciteta i materijalno – tehničke opremljenosti UKC-a, je naša obaveza koju želimo u potpunosti ispuniti i time pomoći UKC-u da se vrati na onaj nivo gdje je nekada bio i da zauzme mjesto koje mu po stručnosti kadra zasluženo i pripada“, rekao je danas premijer Halilagić, dodajući da u tom smjeru idu i buduće aktivnosti koje Vlada planira, a koje se tiču zapošljavanja mladih ljekara i ljekarske struke u Tuzlanskom kantonu.

„Naš visokoprofesionalni tim ljekara je učinio sve da bi spasio jedan mladi život. Hvala im na tome i za sve što čine za sve pacijente prema kojima uvijek pristupaju sa velikim profesionalizmom“, kazao je direktor UKC-a Tuzla Denijal Tulumović, te se zahvalio premijeru i predsjedniku Skupštine što su ovo zalaganje prepoznali i upriličili današnji prijem.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments