fbpx

Premijer FBiH Fadil Novalić uputio čestitku BH reprezentativcima u sjedećoj odbojci

2 min. za čitanje

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je čestitku reprezentativcima BiH u sjedećoj odbojci koji su se danas plasirali u finale Svjetskog prvenstva, koje se održava u Sarajevu.

“Od srca čestitam reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koja nas je ponovo učinila neizmjerno sretnim i ponosnim.

Naši zlatni momci predvođeni selektorom Ifetom Mahmutovićem i kapitenom Sabahudinom Delalićem izborili su finale Svjetskog prvenstva, gdje se Savez sjedeće odbojke pokazao i kao odličan domaćin. Nikoga nije ostavila ravnodušnim ni današnja vijest o smrtnom slučaju u porodici kapitena Delalića koji je i pored toga smogao snage i ostao uz svoje momke da odigra utakmicu. Tim više je ovaj rezultat kojim su savladali Egipat sa 3:0 još vrijedniji divljenja. 

Ponosan sam da je Vlada FBiH bila u mogućnosti da prošlog mjeseca da saglasnost Elektroprivredi za dodjelu sponzorskog ugovora Savezu sjedeće odbojke BiH od 80.000 KM, kao podršku za organizaciju i održavanje Svjetskog prvenstva u Sarajevu. 

Također našim zlatnim momcima smo uručili priznanja za izuzetne ostvarene rezultate u drugoj polovini 2021. godine, dodijelivši im 110.500 KM, od čega za treće mjesto na Paraolimpijskim igrama Tokyo 2021 nagradu od 40.500 KM te za zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u sjedećoj odbojci u Turskoj nagradu od 70.000 KM. Nastavit ćemo pružati svaku vrstu podrške našim herojima”, navodi se u čestitki.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments