fbpx

Pregovor sa aviokompanijama, iz Tuzle mogući letovi na 10 destinacija

2 min. za čitanje

Međunarodni aerodrom u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, koja je nadležnim državnim tijelima podnijela zahtjev za uspostavljanje poslovanja iz Bosne i Hercegovine. Kako saznaje Klix.ba, letove ka deset destinacija bi trebala obavljati jednim baznim avionom.

Međunarodni aerodrom u Tuzli u septembru je zabilježio drastičan pad broja prevezenih putnika, a riječ je o njih 28.118. Poređenja radi, s istim mjesecom prošle godine, smanjenje se bilježi za 14.232 osobe.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, do ovoga je dovelo zatvaranje baze aviokompanije Wizz Air te drastično ukidanje broja linija. U ovom trenutku ta niskobudžetna kompanija s tuzlanskog aerodroma leti ka četiri destinacije, odnosno Memingenu, Fraknfurtu, Dortmundu i Baselu.

S druge strane, prema informacijama sa kojima raspolažemo, menadžment Međunarodnog aerodroma u Tuzli završio je pregovore s novom aviokompanijom, a koja bi svoje poslovanje trebala uspostaviti do kraja ove godine, odnosno u zimskom redu letenja.

Kako saznajemo, nova aviokompanija u Tuzli bi trebala imati stacioniran jedan bazni avion, a operacije bi izvodili na deset destinacija, sa 20 letova sedmično.

“Aviokompanija je već aplicirala nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini za odobrenje te je sada sve na njima. Cilj je da se saobraćanje uspostavi u zimskom periodu letenja”, kazao je izvor portala Klix.ba.

Od početka ove godine sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli je prevezeno nešto više od 530 hiljada putnika.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments