fbpx

Predstavnički dom PSBiH osudio napade na povratnike

1 min. za čitanje

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici usvojio je zaključke kojim je osudio sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini i o formiranju radnog tijela koje će tom domu predložiti mjere za zaštitu i bezbjednost povratnika.

Na 7. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obavljena je rasprava o tački dnevnog reda “Učestali napadi na povratnike na području entiteta Republika Srpska i Prijedlog mjera i aktivnosti na poboljšanju bezbjednosti povratnika na teritoriji Bosne i Hercegovine”.

Ovo su predložili poslanici Edin Ramić, Šemsudin Dedić, Milan Dunović, Šemsudin Mehmedović, Safet Kešo, Zlatan Begić, Denijal Tulumović, Amor Mašović, Vlatko Glavaš, Šerif Špago, Nermin Mandra, Jasmin Emrić, Midhat Čaušević i Elvisa Hodžić, saopćeno je nakon sjednice.

Nakon obavljene rasprave, usvojeni su zaključci da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine osuđuje sve napade na povratnike u Bosni i Hercegovini, te da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine formira radno tijelo sastavljeno od predstavnika svih klubova poslanika sa zadatkom da u roku od 45 dana Predstavničkom domu predloži mjere za zaštitu i bezbjednost povratnika u Bosni i Hercegovini.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments