Predsjednik i zamjenik skupštine u Tuzli podnijeli neopozive ostavke

2 min. za čitanje

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović i njegov zamjenik Boris Krešić podnijeli su neopozove ostavke na ove funkcije.U toku je redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj su danas predsjednik tog zakonodavnog tijela Žarko Vujović iz reda srpskog naroda i njegov zamjenik Boris Krešić donijeli odluku o podnošenju neopozove ostavke na ove pozicije, javlja Klix.

“Želim da vas obavjestim da ja dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine TK. Želim se zahvaliti svim zastupnicima, kako većine, ali i manjine na radu, stručnoj službi skupštine, medijima i nevladinim organizacijama. Novom rukovodstvu i svim organima želim sreću u radu”, kazao je Vujović za skupštinskom govornicom.

Vujović je potom prepustio vođenje sjednice skupštine jednom od zamjenika, međutim njegovim korakom je krenuo i Krešić, a koji je također podnio neopozivu ostavku.

“Dogovor između mene i Vujovića je bio takav da, ukoliko jedan od nas podnese ostavku, uradit ćemo to skupa. Podržavamo iste politike koje smo imali, bit ćemo još jači iz zastupničkih klupa. Ne bih želio da me smijeni 18 ruku koji su organizovali nezakonitu sjednicu”, naveo je Krešić, naglasivši da ne bi trebalo biti problema prilikom usvajanja svega onoga što žele u većini.

Vođenje sjednice nakon toga preuzela je Lejla Vuković, druga zamjenica predsjednika koja je zatražila pauzu od 15 minuta.

Podsjećamo, skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu danas je ponovo zatražila smjenu Kantonalne vlade na čelu s premijerom Denijalom Tulumovićem, ali i dijela rukovodstva Skupštine.

Nedugo nakon početka sjednice zastupnik SDP-a Dževad Hadižć zatražio je dopunjavanje dnevnog reda sa pojedinačnom smjenom ministara te u konačnici i premijera Tuzlanskog kantona.

Dnevni red današnje sjednice još nije usvojen.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj SD samo vlada u Lukavcu u svakoj opcini niko ni glasa nije dao svi po sudovima Bijedic , Brkic ….. Samo kod nas u Lukavcu mogu da ovi tkz SD vladaju pa cak dovedu i Kuku nama u Lukavac a u Banovicima izgubio ovo je bruka i sramota