fbpx

Povećan promet vozila na izlazima iz BiH

2 min. za čitanje

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.

S obzirom da je i za danas najavljen izrazito topao dan, vozačima koji voze na dužim relacijama se preporučuje da svaka dva sata naprave kraću pauzu i da unose dovoljne količine vode u organizam. 

Radovi na polaganju završnog sloja asfalta danas će se izvoditi na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Za danas je najavljen početak radova na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od pekare As do skretanja za Vraca), zbog čega će se svakim danom (osim nedjelje) u terminu od 07 do 16.30 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h, navode iz BIHAMK-a.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments