fbpx

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata

2 min. za čitanje

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović potpisala je danas 12 ugovora o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata.

Podsjetivši da je u oktobru raspisan javni poziv za dodjeljivanje sredstava za infrastrukturu, opremanje i rekonstrukciju postojećih objekata kojim je predviđena raspodjela sredstava u ukupnom iznosu od 1.400.000 KM, ministrica Mijatović je kazala da je „podržano ukupno 12 projekata.

Pravo prijave na ovaj javni poziv imali su gradovi i općine, javna preduzeća i klubovi. Uglavnom se odnosi na opremanje i rekonstrukciju određenih sala, sportskih terena i slično.

“Uslove za dodjelu sredstava za rekonstrukciju i opremanje sportskih objekata ispunilo je ukupno 7 lokalnih zajednica (Banovići, Gradačac, Kalesija, Čelić, Kladanj, Teočak i Sapna), jedno javno preduzeće, te 4 neprofitne organizacije sa područja Tuzlanskog kantona. Na podršci koju Vlada TK i resorno ministarstvo kontinuirano pružaju SKPC “Mejdan” zahvalio je direktor ovog javnog preduzeća Edin Buševac naglasivši da sportski centar sarađuje sa 33 kluba koji tamo imaju imaju takmičarske i trenerske procese i mnogo većim brojem individualaca.

“Javno preduzeće “Mejdan” ovom je prilikom dobilo 250.000 KM koji su namijenjeni za sportsku opremu koja će umnogome pomoći da podignemo nivo usluga koje pružamo prema kolektivima i individualcima koji imaju trenažne i takmičarske procese u okviru Mejdana. Nadamo se da će to uticati i na njihove sportske rezultate”, kazao je Buševac.

Ugovor je danas potpisao i pomoćnik gradonačelnika za urbanizam, investicije i komunalne poslove Gradačca Damir Kurjaković.

„Sredstva od kantonalnog ministarstva će biti iskorištena za natkrivanje stadiona Banja Ilidža. To je projekat koji već dugi niz godina radimo. Sredstva će biti udružena sa sredstvima Federalne vlade kao i sredstvima od gradske uprave. Nastojaćemo da kompletiramo natkrivanje istočne tribune“, kazao je Kurjaković.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments