fbpx

Policajac koji je čuvao zgradu Predsjedništva BiH uhapšen zbog prodaje droge

2 min. za čitanje

U Sarajevu je jutros provedena policijska akcija, a uhapšen je još jedan uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Riječ je o policajcu koji je čuvao Predsjedništvo BiH koji se sumnjiči za isto krivično djelo zbog kojeg je “pao” i pratilac državnog ministra Miloša Lučića.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, jutros je na svom radnom mjestu uhapšen policajac koji je radio na osiguranju zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Riječ je o Milošu Popovcu.

Akcija hapšenja je provedena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a uhapsili su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On je pod istragom Tužilaštva i SIPA-e zbog sumnje na kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske odore. Sumnja se da je bio dio organizovane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika.

Ranije je, prije više od mjesec, uhapšen Miloš Nikolić, pratilac državnog ministra za ljudska prava Miloša Lučića. Nikolić je uhvaćen u prodaji 10 kilograma spida, a tada je privedeno još osoba za koje se sumnja da su dio organizovane kriminalne grupe.

Za novouhapšenog Popovca, također se sumnja da je prodavao spid, međutim na ova dva slučaja istražuju različiti tužioci, stoga u ovom momentu nije jasno javnosti da li su ova dva slučaja povezana.

Prenosi portal klix.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments