fbpx

Pokušao prokrijumčariti 2.845 kutija cigareta

1 min. za čitanje

Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su u četvrtak krijumčarenje 2.845 kutija različitih vrsta cigareta čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 15 tisuća konvertibilnih maraka.

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne granične kontrole vozila “škoda”, bh. nacionalnih oznaka, i to u namjenski napravljenom prostoru. Vozilom je upravljao N. S. (1973.), državljanin BiH.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su zapovijedima službenici JGP Bijeljina izvršili pretres spomenutog vozila. Krijumčarene cigarete bez akciznih markica i s akciznim markicama Kosova, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.

Prema zapovijedi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv N.S. ovoj instituciji bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “krijumčarenje”, a u vezi s kaznenim djelom “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, priopćila je Granična policija BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments