fbpx

Pogledajte poruku koju je Enis Bešlagić uputio Schmidtu / VIDEO

3 min. za čitanje

Proslavljeni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić obratio se ispred sjedišta OHR-a u Sarajevu građanima BiH, ali i visokom predstavniku Christianu Schmidtu za kojeg je imao posebnu poruku.

U emotivnom obraćanju, Bešlagić je rekao kako je smiješno gledati kako neko iz međunarodne zajednice gubi živce u Bosni i Hercegovini i to nakon kratkog perioda provedenog u državi.

“Gospodine Schmidt, ja sam građanin BiH i obraćam se ispred kancelarije gdje imate finu platu, kažu oko 25.000 eura pa ne vidim razlog zašto onako da reagujete, izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz međunarodne zajednice s tolikom platom pukne, šta bi trebali uraditi naši građani koji jedva preživljavaju”, rekao je Bešlagić.

Nakon toga, uputio je poruku cijeloj međunarodnoj zajednici.

“Znate zašto? Zato što vi nas tako puštate da živimo i radimo sa svim što se nama dešava. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno, četiri godine, mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum. Onda ste 25 godina samo dizali plate, ništa niste radili”, poručio je Bešlagić.

Zbog ćutanja međunarodne zajednice, Bešlagić ističe da djeca u Bosni i Hercegovini odrastaju u nacionalnim torovima.

“Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH, da se ne možemo družiti, niste razvijali infrastrukturu, naše granice su katastrofalne. Sve ste omogućili da mi samo odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su odgojena s mržnjom zato što ste vi iz međunarodne zajednice ćutali. I sad ste došli i vi ste pukli za šest mjeseci? Zamislite kako su pukli građani BiH”, ističe on.

Na kraju, pozvao je visokog predstavnika da nametne zakone kakvi su i u Evropskoj uniji.

“Molim vas, znate kako se živi u pravnom poretku, nametnite zakone kako živite u Evropi ako želite da budemo dio Evrope. Ako ne, pustite nas, ne možemo ni vas gledati, idite i vi kući, ionako ništa neće napraviti”, zaključio je Bešlagić u svom obraćanju.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne objaviste moj komentar,ne znam zbog čega?!Nema u njemu psovki,vrijeđanje,mržnje,…,jedino što sam pohvalio ovog divnog čovjeka i iznio svoj stav o preletačima,pa ste se i vi u redakciji prepoznali i zato ga ne objaviste.
Puštate komentare pune mržnje,poziv na rat,uvrede i teške reči prema drugim komentatorima i smatrate da je to dobro.
Molim Vas da objavite moj “zabranjeni” komentar i da nastavimo saradnju u obostranom poštovanju,kao i do sada.
Ozren,

Malo je u BiH ovakvih ljudi,zato nam i ide kako jest.Vrlo lijepo čovjek reče,ne stade na ničiju političku stranu,brani samo prava,slobode i standard svakog normalnog stanovnika BiH i mi nepročitasmo ovaj tekst ili nam bi mrsko da napišemo bar jednu riječ ohrabrenja i podrške ovom velikom borcu i čovjeku,koji je za suživot,standard i slobode koje imaju drugi u EU.
Čekamo da nešto kažu političari pa da se okuražimo i napišemo svoju pristupnicu toj partiji,a oni nas već skoro 30 godina smatraju da smo nedonoščad i da bez njih ne znamo živjeti.
Do kada ćemo biti tako naivni i svakom hoštapleru vjerovati jer je on političar i oni znaju najbolje,a ustvari su oni nikogovići i samo mijenjaju dresove,koji im i njihovim članovima porodice donose veću korist.
Pogledajmo naše političare na području Opštine Lukavac,Grad Lukavac,pa ćete zaključiti da njihove koalicije nisu prirodne,nemoguće prema programima;koliko ko od njih promijeni partija u toku bavljenja politikom,odnosno muljanjem.Nijedna nije dosljedna sprovođenja programa,već samo gledaju kako da odu na viš funkciju i ako bi moglo na nivo BiH.
A mi kao ovce ih podržavamo,a onda budemo duboko razočarani i kad dođu novi izbori opet pravimo veliku grešku,glasamo za pogrešnog.