fbpx

Pogledajte kako je ukrašen Srebenik (FOTO)

2 min. za čitanje

U organizacji Turističke zajednice Srebrenik na svečan način otvorena manifestacija ‘Zima u kraljevskog gradu’ a riječ je o jednom potpuno novom projektu i manifestaciji u ovom gradu.

“Zima u kraljevskom gradu – Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika. Svijetleće dekoracije potpuno su promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana a posebno djece. Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi sa obje strane šetališta, svijetleće zimske fontane, tunel želja, osvijetljena stabla,… Posebno zanimanje i oduševljenje kod najmlađih je izazvala velika novogodišnja jelka, postavljena u samom centru grada.

Ovom prilikom je upriličena i press konferencija u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik na kojoj su govorili predsjednik TZ Srebrenik Mato Jurić i gradonačelnik Nihad Omerović. ‘Cilj ovog projekta je popravljanje imidža grada, dolazak većeg broja gostiju i generalno stvaranje ljepše slike i ambijenta’ – istakao je predsjednik Turističke zajednice Mato Jurić te najavio i nove projekte i aktivnosti u narednom periodu.

“Na svemu urađenom se moram posebno zahvaliti onima koji su najzaslužniji za sve to, gospodinu Mati Jurić, predsjedniku TZ-e Srebrenik, članovima Vijeća TZ-e, firmi “Herceg” koja je značajnom donacijom podržala ovaj projekat, veliko hvala i vijećnicima koji su se nesebično potrudili da pomognu, čestitke i srebreničkoj firmi “AMD Electronics” koja je kvalitetno odradila posao uređenja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli, a mogu reći i da sam ponosan što je Gradska uprava od samog početka i ideje podržavala ovaj projekat” – istakao je gradonačelnik Omerović na press konferenciji.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka vam cast.

Lukavac je ukrasen 365 dana u godini dimnjacima koji siju smrt.

Pijacari i ratni profiteri. Bas me i neinteresuju seljacine iz Srebrenika. U ratu se nahapali. Uzmu ti zlatan zub za kilu brasna kukuruznog. Mrsh.

Tvoj komentar govori o tebi sve,i o tvojoj uzbuni u mozgu.Srebrenicani su branili Gradacac,Celic ,Brcko i u tome su dali preko 300 mladih zivota I bili jedni od najelitni boraca.A vjerovatno su i tvoju guzicu odbranili,posto vidim da si upozno takve ko i ti sto si svercer i ratni profiter.Uosalom ,rijec je o dekoraciji i ukrasavanju grada idiote bolesni.

Ukraseno i sredjeno deleko ljepse nego za hidzretsku novu godinu .

Koju vjeru slijede tako i ukrašavanju. Pokršteni balijanderi