fbpx

Početkom nove sedmice se oćekuje prestanak padavina, ali niske temperature ostaju

2 min. za čitanje

Nakon poprilično hladne noći u naredna tri dana je u Bosni i Hercegovini moguć prestanak padavina, ali će se niske temperature zadržati.Prvi dan nove sedmice će biti umjereno do pretežno oblačan u Bosni, a pretežno sunčan u Hercegovini. Vjetar u Bosni je slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -11 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C.

U utorak, 19. januara, u Bosni i Hercegovini se prognozira mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C.

U srijedu se prognozira pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

NIJE DABOGDA STALNO PADAO SNIJEG PD