fbpx

Opasnost na magistralnom putu Tuzla – Doboj: Sve češća oštećenja na automobilima

2 min. za čitanje

Na Magistralnom putu Tuzla – Doboj na dionici puta u Lukavcu (Bijelo More) dogodio se ozbiljan incident koji je izazvao veliku zabrinutost među vozačima. Naime, jedan automobil teško je oštetio točak uslijed lošeg stanja puta i brojnih rupa na cesti. Vozač je jedva zadržao kontrolu nad vozilom, što je moglo rezultirati mnogo težim posljedicama.

Oštećenja na vozilu su značajna, a vozač je izrazio zahvalnost što nije bilo ozbiljnijih posljedica po život i zdravlje. Fotografije oštećenja prilažemo u prilogu ovog teksta kako bi se ilustrirala ozbiljnost situacije.

Ovaj incident nije izoliran slučaj. Naime, redakcija našeg portala primila je više upozorenja od strane građana u vezi s lošim stanjem Magistralnog puta Tuzla – Doboj kod Bijelog Mora. Ovakvi problemi nisu nepoznanica za vozače koji svakodnevno koriste ovu prometnicu, a situacija postaje sve ozbiljnija.

Apeliramo na sve vozače da budu iznimno oprezni prilikom vožnje ovim dijelom puta te da prilagode brzinu i budu spremni na iznenadne situacije koje mogu nastati zbog lošeg stanja ceste. Također, pozivamo nadležne institucije da što prije reagiraju i poduzmu mjere za sanaciju oštećenja na cesti kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Sigurnost svih sudionika u prometu mora biti prioritet, stoga je važno promptno djelovanje kako bi se ovi problemi riješili i osigurala sigurna vožnja svim građanima.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

J…..se vise svi. I nacelnik i premijer. Je li se tako bori za glasace koji su vas zaokruzili?
Koga vise lazete?
Pa tom se cestom ne moze voziti od JK pumpe do Dobosnice.
Ne svaljujte na ceste federacije nego se borite.
Ovo je smrt od ceste.
Sramota me gdje živim.

I vozite ko talibani

Neprilagodjena brzina uslovima puta mogao bi jos i kaznu za brzu voznju dobiti ….😄😄😄