fbpx

Očekuje nas zabrana kretanja za sve 24 sata dnevno!

1 min. za čitanje

Komentirajući najavu da bi MUP RS-a mogao uvesti policijski sat u manjem bh. netitetu, Solak je rekao:

“Mi još uvijek nemamo potrebu za uvođenjem takvog policijskog sata. Naime, koja je svrha uvesti policijski sat odnosno zabranu kretanja od 20 do 6 sati ujutro, a dozvoliti kretanje od 6 do 20?! Šta time dobivamo? U Srbiji imaju ograničeno kretanje stanovništva, a rade im kafići, restorani.. Šta su time dobili? Jedini način da se izbjegne veća katastrofa odnosno širenje virusa je upravo izbjegavanje socijalnog kontakta.”

Činjenica je, kaže Solak za Hayat, da je sve više primjera kako se građani, posebno oni koji bi trebali biti u izolaciji, ne pridržavaju upustava.Upravo zbog neodgovornosti pojedinaca bit će prinuđeni na rigoroznije mjere na području Federacije BiH.

“Naša naredna mjera je zabrana kretanja za sve 24 sata dnevno.Dakle, uvođenje potpune zabrane kretanja. Svakako, jedino onima koji budu imali dozvole odnosno koji su neophodni, bit će dozvoljeno kretanje. Moramo se odgovornije ponašati kako nas ne bi zadesila situacija kao ona u Italiji. Svi moramo biti u izolaciji. Jedino tako ćemo izbjeći katastrofu” – kazao je Solak za Hayat.ba.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Majku vam nesposobnu, pa hvatajte one sto krse karantenu. Vi bi stavili 3 miliona u zatvor jer ste nesposobni kontrolisati par hiljada koji trebaju biti u samoizolaciji.

ti si kompletan *** kad sahranite male privrednike penzioneri ce svakako pocrkat od sekiracije zato sto mi koji sad radimi i njima pomazemo necemo vise radit jer ce te sve firme u stecaj poslat. od budjetlije i nije nista moglo pametno doci

Koliko smo upuceni EU je odredila oko 200 miliona eura za pomoc u tom periodu samoizolacije ili ti ga karantena a sada je druga stvar sto ce to nasi virusi (vlasti) da rasporede na punjenje vlastitih dzepova. Znaci pustiti narod da se slobodno krece ipak je to demokratija a ne diktatura svi koji mogu slobodno vani zato ste se i borili.

Kad pohvatate ove sto su u navodnom karantenu a izlaze u grad i hodaju i rade kao najnormalniji svijet onda mozete govoriti o nekim zakonima lijevim. Ja sam osoba koja nema stalan radni posao,radim od dnevnice do dnevnice i zivim od poljoprivrede,zamislite sta bi bilo da to uradite. Nisam jedini koji ima stoku,koji radi tako,neko tako porodicu prehranjuje. Svjedok sam za osobe koje su u karanteni a hodaju autima i setaju kao normalni.

24h sve u karantin .
Ne mozes sa majmunima fino.
Kandjija iz raja izasla za Balkanca