fbpx

Oblačno i kišovito vrijeme i snijeg u višim predjelima u naredne dvije sedmice

2 min. za čitanje

U naredne dvije sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje nas oblačno i kišovito vrijeme u nižim i snijeg u višim područjima sa temperatura koje neće padati ispod nule, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Prvi dio sedmice pred nama bit će oblačan i kišovit, naročito u južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Na planinama izvjestan je snijeg i susnježica. U četvrtak se očekuje kratotrajno razvedravanje, a za dane vikenda novo naoblačenje pračeno kišom i pljuskovima.

Temperature zraka bit će znatno niže u odnosu na prethodnu sedmicu. Mraz je moguć u centralnim područjima naše zemlje na Dan državnosti i za dane vikenda.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 0 do 6 celzijusa u Bosni, a na jugu Hercegovine do 8 celzijusa. Najviše dnevne temperature između 5 i 11 celzijusa, a na jugu zemlje do 16 stepeni.

U posljednim danima novembra zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Početkom sljedećeg mjeseca prema dostupnim podacima doći će do blagog povećanja temperature zraka, ali će se zadržati nestabilno vrijeme sa slabom kišom.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4 i 10 celzijusa u Bosni, a do 12 celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8 i 13 celzijusa u Bosni do 15 celzijusa u Hercegovini.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments