fbpx

Nova tri slučaja korona virusa na TK

1 min. za čitanje

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić istaknula je danas tokom redovitog obraćanja javnosti da su do danas u TK na korona virus testirane 592 osobe, dok su u posljednja 24 sata urađena nova 93 testiranja na COVID-19.

Prema najnovijim informacijama potvrđena su tri su nova pozitivna slučaja zaraze korona virusom. Od tri novooboljela pacijenta dva se vežu za klaster Srednje Šionice kod Srebrenika dok je treći zaraženi zaposlenik UKC-a Tuzla.

‘U pitanju je uposlenik sa Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla koji je bio u kontaktu sa prvooboljelim pacijentom sa Pedijatrijske klinike. To su informacije koje su nepotvrđene u epidemiološkom smislu ali nam je ova informacija stigla sa UKC-a Tuzla’ – kazala je ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić i dodala da se trenutno u kućnoj izolaciji nalaze 3832 osobe.

Sa današnjim danaom Tuzlanski kanton broji 46 pozitivnih slučajeva zaraze korona virusom.

‘Ukupno 14 pacijenata je hospitalizirano u UKC-u Tuzla, četiri pacijenta se nalaze u zdravstvenoj ustanovi Specijalna bolnica ‘Medical Institute Bayer’ Tuzla, jedno je hospitalizirano u Brčkom, dok se 24 pozitivne osobe nalaze u kućnoj izolaciji. Ministrica Čolić je također istakla da su bila i dva premještaja pacijenata u druge kantone zbog nastavka liječenja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments