fbpx

Nekoliko stotina građana prosvjeduje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu

2 min. za čitanje

Ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu već se nalazi nekoliko stotina građana koji su došli na proteste. Saobraćaj je blokiran pa tako građani iz pravca Grbavice i Skenderije ne mogu voziti niti putovati gradskim saobraćajem, a veliki broj policajaca osigurava teren. Njih su pozvali Udruženje ReSTART BiH i Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99, a kako javlja reporter N1 sa terena u glavni grad Bosne i Hercegovine već pristižu autobusi učesnika.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je da će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

“Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora”, poručio je, između ostalog, Đozić.

Danas se ispred OHR-a već mogu vidjeti i određeni transparenti, a onaj koji je privukao najviše pažnje nosi poruku Christianu Schmidtu, visokom predstavniku u BiH da ide kući, alida institucija OHR-a ostane u BiH.

Građani poručuju da ne daju Bosnu

Građani ispred OHR-a poručuju da ne daju Bosnu i da će je braniti od svakoga ko je želi uništiti. Naveli su da je ovo samo početak i uvod i da će se boriti i dalje.

Osim Schmidta spomenuli su i američkog ambasadora u BiH Michaela Murpheya čiju su fotografiju također uz onu visokog predstavnika prekrižili na transparentima.

Također su mnogi uzvikivali da Schmidt da ostavku i uglas poručuju: “Izdaja”, “izdaja”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments