fbpx

Neispavana noć u Krajini – vodostaji rijeka u porastu

2 min. za čitanje

Kiša u Unsko-sanskom kantonu i dalje pada, situacija je teška na području Bihaća, a naročito u naselju Kulen Vakuf.

Prema posljednim informacijama, u ovom mjestu poplavljeno je dvadesetak objekata.

“Sinoć tokom noći nastavljene su aktivnosti punjenja i doturanja vreća sa pijeskom u komunikaciji sa predsjednicima MZ, dok su mobilni timovi CZ konstantno bili na terenu.

Obavljeno je dostavljanje vreća sa pijeskom po pozivu u nekoliko MZ. Mještani MZ Srbljani uz pomoć CZ u naselju Kostela izgradili su zečiji nasip na magistralnom putu M14. U naselju Klisa obavljena je intervencija uklanjanja odrona i ravnanja makadamskog puta”, saopćeno je iz Gradske uprave.

Prema posljednjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH trenutno je vanredno hidrološko stanje na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane.

Obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina u USK, SBK, Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

“Sugerišemo nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučujemo pojačan oprez“, poručuju iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na stranici Grada Bihaća objavljen je snimak poplavljenih područja grada.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments