fbpx

Nastavak uspješne saradnje Vlade TK sa British Council-om u BiH

2 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović razgovarao je danas sa direktoricom međunarodne organizacije „British Council” u Bosni i Hercegovini Larisom Halilović. Ova britanska organizacija bavi se uspostavljanjem odnosa u oblastima kulture i obrazovanja, a naša zemlja je jedna od 100 država u kojima implementira projekte u navedenim oblastima.

British Council 25 02 2020

Na današnjem sastanku predstavnici British Councila su predstavili projekat „EU Scheme for Young Professional in BiH”, kojeg finansira Evropska delegacija u BiH, a sprovodi British Council. Program ima za cilj jačanje kapaciteta mladih državnih službenika koji rade na poslovima EU integracija (sa iskustvom od jedne do sedam godina), te povezivanje odjela svih nivoa vlasti u BIH koji se bave EU integracijama. Realizacija Programa je planirana tokom naredne dvije godine, a ukupno 50 mladih državnih službenika, svake godine po 25, biće obuhvaćeno intenzivnim programom obuke, profesionalnog razvoja i razmjene.

Direktorica Halilović je pohvalila dosadašnju saradnju sa našim kantonom, zbog učešća predstavnica našeg kantona na ovim obukama ranijih godina.
Premijer Tulumoviće se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i izrazio zadovoljstvo zbog jenog nastavka. „Vlada TK će dati maksimalnu podršku ovakvim aktivnostima”, kazao je premijer Tulumović.

Osim premijera Tulumovića, današnjem sastanku su, u ime Vlade Tuzlanskgo kantona prisustvovali sekretar Vlade i zamjenik koordinatora za poslove EU integracija ispred Vlade TK Enver Čosićkić, kao i koordinator za poslove EU integracija ispred Vlade TK Senad Ovčina. U ime British Councila, osim direktorice Halilović sastanku je prisustvovao i koordinator Emir Omeragić

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobar ovaj PR Vlade Tk. Salje uredno materijal.