fbpx

Na ovom mjestu će Lidl u Tuzli graditi prodajni objekat

2 min. za čitanje

Njemački trgovački gigant Lidl planira otvaranje prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, a među lokacijama se našla i Tuzla.

Vijest o dolasku Lidla u Bosnu i Hercegovinu obradovala je brojne građane, a naročito one u čijem gradu će poznati njemački brend graditi svoje objekte. Njemačka kompanija Lidl, koja je 2021. godine registrovala svoju firmu u BiH u nekoliko gradova, planira početkom 2024. godine istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH. Iz Lidla su ranije za medije u BiH naveli kako njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Tuzlanski.ba Lidl je odabrao i lokaciju u Tuzli, a u toku su ispitivanja terena, nakon čega će se pristupiti čišćenju i pripremi terena za prve građevinske radove njemačkog trgovačkog lanca.

Naime, u pitanju je lokacija u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara 138, odnosno na mjestu gdje je nekad bilo sjedište “Metalotehne d.d. Tuzla”.

Ukoliko sve bude išlo po planu otvorenje Lidlovog prodajnog centra u Tuzli možemo očekivati počektom naredne godine iako je bilo ranije predviđeno da prvi prodajeni objekti budu otvoreni u posljednjoj sedmici septembra ove godine.

Prema navedenom, Lidl u Tuzli će biti pozicioniran između druga dva trgovačka centra Bingo City Centra i tržnog cntra Belamionix koji je u izgradnji na lokaciji bivše tvornice “Guming”.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hoce li neko cackalice da proizvodi. Pusti vise trgovinu.