fbpx

MUP TK u Lukavcu upriličio potpisivanje ugovora o prijemu 40 kadeta

1 min. za čitanje

Učvršćujući svoje prisustvo u zajednici, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) jučer je u Policijskoj upravi Lukavac održalo svečanu ceremoniju potpisivanja ugovora o prijemu 40 novih kadeta. Ovi mladi pojedinci već danas stupaju na dužnost, spremni da preuzmu svoje odgovorne zadatke u okviru policijskih snaga.

Događaj je prošao u prisustvu menadžmenta MUP-a TK-a, rodbine i prijatelja novih kadeta, stvarajući atmosferu zajedništva i podrške. Tokom ceremonije, kadeti su svečano položili zakletvu, obavezavši se na predanost i odgovornost u službi zaštite i sigurnosti građana.

Ovo značajno pojačanje dolazi u trenutku kada se suočavamo s izazovima vezanim za deficit policijskih službenika. Resorno ministarstvo najavljuje novi poziv za prijem kandidata u narednoj godini, dodatno osnažujući svoje redove. Također, planira se raspoređivanje dodatnih 160 policajaca koji se trenutno nalaze na obuci, čime će se unaprijediti operativne sposobnosti MUP-a TK-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona izražava posvećenost pružanju sigurnog okruženja za sve građane i nastavlja ulagati u obuku i angažman mladih talenata u redovima policijskih snaga, čime se osigurava održavanje visokih standarda profesionalnosti i efikasnosti.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments