fbpx

MUP TK – Saopštenje za javnost povodom tragičnog događaja

2 min. za čitanje

Poštovani,

Povodom tragičnog događaja, ubistva građanke Tuzle, Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK-a izražava najiskrenije osjećaje saučešća njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi vid nasilja.

Imajući u vidu, da je navedeni događaj uznemirio građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona, kao i cijele Bosne i Hercegovine, a posebno iz razloga što je ovo krivično djelo počinio policijski službenik Uprave policije MUP TK-a, Sindikat policije obraća se ovim saopštenjem za javnost.

Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, kojima se na taj način narušava ugled svih, a čin pojedinca poistovjećuje sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaje uznemirenosti i ugroženosti građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u rad pripadnika Uprave policije MUP TK-a, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim službenim organima da na efikasan, objektivan i zakonit način provedu istragu.

Ističemo, da policijski službenici prvi staju u odbranu lične i imovinske sigurnosti građana, odlučni u toj borbi i svjesni rizika u koje se upuštaju, kao i obaveze koju imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost su osnovni principi u radu policijskih službenika.

Sindikat policije MUP TK-a će se uvijek zalagati za poštivaąje i provođenje važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja poslova i zadataka.

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK UO
SINDIKATA POLICIJE MUP TK
ĐULOVIĆ SEDIN

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments