fbpx

Ministrice Slovenije i Švedske danas u Sarajevu

1 min. za čitanje

Potpredsjednica Vlade Slovenije i ministrica vanjskih i evropskih poslova Tanja Fajon i ministrica evropskih poslova Švedske Jessika Roswall doputovat će danas u posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

Fajon dolazi u radnu, a Roswall u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Zvanični dio posjete švedske ministrice Roswall i delegacije Švedske počet će dočekom u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 09,55 sati, a potom će uslijediti sastanci delegacija i konferencija za novinare.

Doček slovenske ministrice bit će upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 11,55 sati, a potom će se održati tête-à-tête sastanak ministra Konakovića i ministrice Fajon te sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije. Potom će se dvoje zvaničnika obratiti novinarima.

Predsjedništvo BiH također će se sastati ministricu Roswall u 11.30 sati.

Posjeta slovenske i švedske ministrice Sarajevu dolazi nakon što je Evropsko vijeće u četvrtak odobrilo početak pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine o članstvu u Evropskoj uniji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments