fbpx

Ministar Konaković dodijelio diplomatski pasoš bh. pustolovu Robertu Dacešinu

2 min. za čitanje

Bosanskohercegovački travel blogger i promotor ljepota naše zemlje Robert Dacešin dobio je diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine odlukom ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića.

Dacešin je kazao da je u augustu ove godine dobio iznenađujući poziv kada se vozio prema Makedoniji.

Nazvali su ga, navodi, iz Kabineta ministra vanjskih poslova BiH i obavijestili da je ministar Konaković donio odluku da mu se dodjeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putuje.

“Ček, štaa??? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize a imam ogromnu želju da tamo putujem. Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast”, podijelio je svoje impresije Dacešin.

Konakoviću se zahvalio na odluci i na tome što je učinio da se osjeća ponosnim i da sa još većom željom priča, snima i stvara nadaleko o našoj zemlji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments