fbpx

Mi-Bospo i njemačka razvojna banka potpisali ugovor za pomoć preduzećima

1 min. za čitanje
naslovna

U okviru Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu,  mikrokreditna fondacija MI-BOSPO iz Tuzle i njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od četiri miliona eura za odobravanje pojedinačnih zajmova mikro, malim i srednjim preduzećima ( MSME) za obrtna sredstva i investicije.

MI-BOSPO je nova partnerska institucija KfW –a  u Bosni i Hercegovini koja će plasirati  kredite krajnjim korisnicima u zemlji.

“Mali, srednji i mikro poduzetnici značajno doprinose širem razvoju i jačanju zapošljavanja u zemlji. KfW izražava zadovoljstvo saradnjom sa MI-BOSPO-om i pružanjem podrške za razvoj ovog segmenta ekonomije”, izjavio je Matthias Schmidt-Rosen, odlazeći direktor KfW ureda u Sarajevu.

‘Potpisavši ovaj kreditni ugovor, u MI-BOSPO-u smo vrlo zadovoljni započetom saradnjom. MI-BOSPO ima izuzetno iskustvo u kreditiranju poduzetnika a ova pristupačna kreditna sredstva će biti dostupna klijentima na teritoriji na kojoj mi poslujemo’, rekao je direktor MKF MI-BOSPO, Safet Husić.

Riječ je o kreditnoj liniji koja će omogućiti finasiranje radnog kapitala i investicija u biznisu, a samim tim osigurati ukupan pristup finansijama za mala poduzeća i pojedince koji nemaju pristup drugim konvencionalnim oblicima finansiranja.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments