fbpx

Kruzer sa preko 1000 putnika u četvrtak uplovljava u Neum

2 min. za čitanje

Prvi kruzer ispod Pelješkog mosta, prema najavi, bi trebao proći u četvrtak i usidriti se u Neumu na 14 sati, kako bi više od  hiljadu putnika u tom razdoblju uživalo u turističkoj posjeti Hercegovini.

Radi se o brodu “Bolette” na kružnom putovanju, koji je u utorak na vezu u dubrovačkom Gružu, a njegov dolazak u pločanski akvatorij najavljen je za četvrtak u 5:30 sati, gdje će biti obavljene carinske i druge formalnosti.

Nakon toga, ploveći hotel prema planu treba u 7:00 sati ujutro uploviti u Neum, gdje će se usidriti na 14 sati, jer će prema planu isploviti iz jedinog hercegovačkog grada na moru u 21:00 sat istog dana.

U tom razdoblju za više stotina putnika s broda je dogovoren turistički izlet kroz Hercegovinu. Oni će s 11 rezerviranih autobusa organizirano posjetiti Međugorje, vodopad Kravicu kod Ljubuškog i Mostar. Neki od njih otići će i u Sarajevo.

MB Bolette, koji se sada nalazi u Dubrovniku i čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić, dugačak je nešto više od 237 metara, a širok je 32,5 metara. Ima 12 paluba, može ploviti brzinom od 25 čvorova i primiti 1.380 putnika.

Bruto tonaža broda je preko 62 tisuće BRT, a gaz 8,1 metara.

Air Draft ili visina od vode do najviše točke na brodu je 48,1 metara, a dopuštena visina prolaska ispod Pelješkog mosta je 55 metara.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments