fbpx

Krizni štab JZU Dom zdravlja: u Lukavcu 406 osoba u samoizolaciji

1 min. za čitanje

Dana 23.03.2020.godine održan je sastanak Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac.

Razmatrana su pitanja o poštivanju mjera zdravstvenih radnika i drugih uposlenika JZU Dom zdravlja Lukavac, kao i organizacioni problemi vezani za ukidanje javnog prevoza. Na općini Lukavac trenutno je 406 osoba u samoizolaciji.

Molimo građane da se uredno prijavljuju, a oni koji su prijavljeni da poštuju izrečene mjere. Na općini Lukavac nema do danas niti jedan slučaj osobe sa potvrđenim nalazom na Korona virus.

MOLIMO VAS OSTANITE U SVOJIM DOMOVIMA!!!

Izbjegavanje socijalnog kontakta i pojačana higijena su najbolje mjere u borbi protiv Korona virusa. Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja Kriznog štaba Općine Lukavac i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su: – Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394 ili 124 ( non stop) – Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334 ( od 07,00-15,00 sati) Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Virus korona je zorno pokazao koliko je sistem DSZ,posebno civilne,u bivsoj nam SFR Jugoslavije bio dobro organiziran i efikasan. Pokazao se uspijesnim u mnogim katastrofama kao sto su zemljotresi,poplave,katastrofalni pozari,upad teroristicke grupe… Bio je to uvezani sistem koji je djelovao od federacije,preko republika pa do mjesnih zajednica i pojedinaca.Osim civilne zastite,policija i vojska su znale i sta je dio njihovog posla.Jednostavno-osjecala se DRZAVA. Zbog svoje efikasnosti se taj sustav proucavao sirom svijeta. A danas se pokazuje koliko su danasnje vlade,politicari i novonastala drustva potpuno nesposobni,pogotovo na nasem dijelu Balkana.Jedino je Slovenija,a ko bi drugo,zadrzala veliki dio tog sustava.
Ostali gledaju u nebo i uzdaju se u “akobogda” i komsliluk cim zagusti.Drustvo i drzavu je trebalo transformirati,ali ne i unistavati ono sto je bilo dobro.Za razliku od slogana “NISTA NAS NE MOZE IZNENADITI !”Danas je slogan “JAMI SVE STO SE MORE!” i “NISTA NIJE U NASIM RUKAMA.OSIM LOVE” I ona Sojiceva “JAO STO SMO IZNENADJENI I UVREDJENI!”