fbpx

Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac: Jedna osoba pozitivna, 250 pod nadzorom

3 min. za čitanje

Na Sastanku Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac održanom dana 31.03.2020.godine razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na našoj općini, te je konstatovano slijedeće:

  • Na području općine Lukavac trenutno je 250 osoba pod sanitarnim nadzorom, – Do sada je 280 osoba izašlo iz samoizolacije,
  • Od juče su testirane još dvije osobe, od kojih je jedna pozitivna na Korona virus. U toku je epidemiološka obrada, te ćemo nakon iste saznati da li se navedena osoba može povezati sa Zdravstvenom ustanovom Specijalnom bolnicom ”Medical Institute Bayer” Tuzla,
  • Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac je uputio zahtjev Kriznom štabu općine Lukavac u kome se traži slijedeće:
  1. Zahtijevamo da se nabavi hitno prioritetno zaštitna oprema za medicinsko osoblje Doma zdravlja Lukavac, i to: – zaštitna odijela, – rukavice, – maske FFP3, – maske FFP2, – maske jednokratne i – dezinfekciona sredstva.
  2. Zahtijevamo da se hitno obezbijedi prostor za smještaj oboljelih osoba sa jasno izdefinisanom namjenom od strane Kriznog štaba općine, kantona i federacije, a u skladu sa važećim propisima.
  3. Zahtijevamo da Krizni štab općine Lukavac obezbijedi određeni broj zaštitnih maski i rukavica za sve pacijente koji dolaze u Dom zdravlja, porodične ambulante, kao i za dijalizne i sve druge pacijente koji su prinuđeni koristiti sanitetska vozila.

Molimo sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se pridržavaju iste i napominjemo da nema mjesta panici. Molimo građane da se uredno prijavljuju, a oni koji su prijavljeni da poštuju izrečene mjere.

MOLIMO VAS OSTANITE U SVOJIM DOMOVIMA!!!

Izbjegavanje socijalnog kontakta i pojačana higijena su najbolje mjere u borbi protiv Korona virusa. Pratite naša saopštenja, kao i saopštenja Kriznog štaba Općine Lukavac i postupajte isključivo po datim preporukama nadležnih službi i radnih tijela.

Dežurni telefoni za sva eventualna pitanja su: – Služba hitne medicinske pomoći – 035 / 553 – 394 ili 124 ( non stop) – Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu – 035 / 367 – 334 ( od 07,00-15,00 sati). Svi ostali brojevi telefona naših Službi nalaze se na facebook stranici JZU Dom zdravlja Lukavac.

PREDSJEDNIK KRIZNOG ŠTABA
Kurtić dr Nedim, spec.oralne hirurgije

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments