fbpx

Komšić i Bećirović se sastali sa Zelenskim

1 min. za čitanje

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić i Denis Bećirović, u službenoj su posjeti Ukrajini.

Stigli su tokom noći, a jutros su obišli Kijev i predgrađe Buču gdje su se poklonili žrtvama. Odali su počast nevino stradalima i položili cvijeće u bojama ukrajinske zastave.

Nakon toga, Bećirović i Komšić su se susreli sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Kako se može vidjeti na fotografijama, Bećirović i Komšić su obavili i razgovor sa Zelenskim, a o detaljima će više riječi naknadno.

Tokom boravka u Kijevu Komšić i Bećirović razgovarat će s najvišim ukrajinskim zvaničnicima, a prisustvovati će međunarodnoj konferenciji Krimska platforma.

“Ovo je prvi put da neko od članova Predsjedništva BiH posjeti Ukrajinu od početka rata. Ukrajina se već godinu i po brani od ruske agresije, a u međuvremenu je ta zemlja uspjela osloboditi veliki dio teritorija i napraviti velike pomake na terenu. Bosna i Hercegovina na ovaj način iskazuje podršku Ukrajini”, naveo je Bećirović.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments