fbpx

Jutros u BiH pretežno oblačno, slaba kiša na jugozapadu

3 min. za čitanje

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je zabilježena na jugozapadu Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 2; Bugojno 3; Drvar, Jajce, Zenica 4; Sarajevo, Tuzla 5; Gradačac, Ivan Sedlo, Sanski Most 6; Bihać 8; Livno 9; Grude 11; Mostar, Stolac 12; Neum 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U kasnim večernjim satima prolazna i slaba kiša je moguća u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu 19 °C.

Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Pod uticajem promjene, kiše i južnog strujanja, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj pogoršanja, mada izražen, ipak će se manje osjetiti u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje, uglavnom zbog stabilnijeg vremena.

Objavljena je prognoza do petka:

utorak 15.11.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima kiša je moguća u većem dijelu naše zemlje. U ostatku dana povremeno slabe padavine u Hercegovini. U večernjim satima kiša na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 19 °C. 

srijedu 16.11.2022., oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16 °C. 

četvrtak 17.11.2022., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne prestanak padavina na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a u ostatku dana i u ostalim područjima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu 19 °C. 

petak 18.11.2022., pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje Hercegovini, na u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 11, na jugu od 12 do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments