fbpx

Jutarnja velika akcija SIPA-e i MUP-a RS: Više od 25 osoba mete policajaca

2 min. za čitanje


Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda Bosne i Hercegovine.

Na meti SIPA-e i policije su kriminalci sa tog područja koji su trgovali narkoticima. Ovo je nastavak predmeta “Transporter”. Informacije o osumnjičenima prikupljene su na osnovu dešifriranja poruka iz aplikacije Sky.

Podsjetimo da je nedavno uvelikoj akciji “Transporter” u porodičnim kućama uhapšenih, kao i u poslovnim objektima, pronađena velika suma novca i skupocjeni automobili, kao i 300 kilograma skanka.

Provoosumnjičeni u ovom slučaju je Dušan Lovrenović iz Bosanske Gradiške. U pitanju je sin Milivoja Lovrenovića, zvanog Čaruga, koji je već odavno u bjekstvu. Riječ je o bliskom saradnik odbjeglog ratnog zločinca Ljubana Ećima.

Lovrenović je vlasnik ugostiteljskih objekata na području Bosanske Gradiške, a i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom drogom.

Na meti policijaca je 25 osumnjičenih. Podsjetimo, nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Dukić Petar (1980.), predao se Tužilaštvu BiH, nakon čega je postupajući tužitelj naredio hapšenje osumnjičenog.Tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Tokom akcije “Transporter”, policija je zaplijenila 303 kilograma droge i oduzela više skupcjenih vozila. Određen je i pritvor za šest osoba.Rihječ je o bivšim savjetniku Dragana Mektića Bojanu Cvijetiću, pripadniku MUP-a RS Mladenu Milovanović, Saši Rađeviću, Aleksandru Nikoliću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments