JP RAD – Servisne informacije za dan 24.06.2021.g.

1 min. za čitanje

VODOSNABDIJEVANJE:

Stanje vodosnabdijevanja gradskih i prigradskih vodovodnih sistema kojima upravlja J.P. ”RAD” d.o.o. Lukavac danas je uredno. Apelujemo korisnicima da vodu troše što racionalnije, a posebno da ne pune bazene, zalivaju bašte, peru asfaltne površine i slično, što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži, te problem u snabdijevanju vodom za visinske zone.

Molimo korisnike za poštivanje ovog apela.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2021/22

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za četvrtak.

HIGIJENA GRADA:

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba, a danas se nastavlja sa aktivnostima na uređenju asfaltnih i zelenih površina.

ULIČNA RASVJETA:

Kuljen.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. ”Rad” Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar