JP RAD – Servisne informacije za dan 15.10.2021.godine.

3 min. za čitanje

VODOSNABDIJEVANJE:

Vodosnabdijevanje u protekla 24 sataa dvijalo se normalno i bez ograničenja.

Zbog radova na vodovodnoj mreži doći će do obustave vode u Milerovoj ulici od 09:00 do 14:00 sati. U ostalim dijelovima grada i prigradskim naseljima vodosnabdijevanje je uredno.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

Obzirom da su se stekli uslovi za početak grijne sezone, obavještavamo korisnike da danas zvanično počinje grijna sezona 2021/22. Isporuka i distribucija toplotne energije odvija  se uredno (do problema dolazi  u onom dijelu gdje kućne instalacije nisu ispravne, odnosno gdje  nedostaci nisu  na vrijeme otklonjeni). Podsjećamo korisnike usluge centralnog grijanja da je prema zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja i uređaja zgrada TK, obaveza upravitelja zgrade održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom treba obratit njima.

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za petak.

Obavještavamo korisnike usluge odvoza kućnog smeća, da će od 20.10.2021.g.  do 22.10.2021. godine, vršiti odvoz krupnog otpada na području Lukavac grada. Mole se građani da krupni otpad odlože pored kontejnera za kućno smeće. U ul.  Kulina Bana punkt za prikupljanje otpada biti će prostor bivše pijace, u ul. Milerova preko puta Vile, u ul. Slatina bivši poligon.

Krupnim otpadom se smatraju: dijelovi namještaja, kućanski aparati, sanitarni uređaji i sl. Korisnici koji ne odlože krupni otpad na gore navedeni datum dužni su o svom trošku platiti odvoz krupnog otpada.

Napomena: U krupni otpad ne spada, građevinski materijal, šut, i sl. Isti će se voziti po zahtjevu i o trošku vlasnika.

HIGIJENA GRADA:

Svakodnevno radimo na čišćenju i uređenju saobraćajnica, trotoara, parkova i zelenih površina.

Poziv korisnicima: Pozivamo korisnike koji imaju dugovanja prema J.P.  ”RAD” d.o.o. Lukavac, da svoje obaveze izmire u što kraćem roku, te se zahvaljujemo korisnicima koji uredno  plaćaju svoje račune i time pomažu u održavanju vodovodne mreže i sisteme grijanja.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. ”Rad” Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar