JP RAD – Servisne informacije za dan 02.08.2021.g.

2 min. za čitanje

VODOSNABDIJEVANJE:

Vodosnabdijevanje u danima vikenda odvijalo se normalno i bez ograničenja.

Zbog problema u redovnom snabdijevanju vodom do kraće obustave doći će u Doložaju, a strabilizacija se očekuje oko 10:00 sati.
Zbog kvara na kućnoj instalaciji (u podrumu), ulica Sarajevska 1D dolazit će do problema u redovnom snabdijevanju vodom, a uredna isporuka očekuje se u popodnevnim sdatima.

U ostalim dijelovima grada i prigradskim naseljima vodosnabdijevanje je uredno.

Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava kvalitetu propisanu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Kanalizacioni sistem uredno funkcioniše.

SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM:

U toku su pripreme za sezonu 2021/22

ODVOZ SMEĆA:

Odvoz smeća vrši se u skladu sa redovnim rasporedom za ponedeljak.

Obavještenje:

Zbog visokih temperatura zraka, a u cilju zaštite zdravlja radnika, odvoz smeća se vrši u ranijim jutartnjim satima (od 6:00 sati pa na dalje). Molimo korisnike da iznesu svoje posude s otpadom do 06:00 sati ujutro ili večer prije po redovnom rasporedu.

HIGIJENA GRADA:

Održavanje čistoće javnih površina vrši se prema Programu o održavanju čistoće javnih površina čije izvršenje prati nadležna općinska služba, a danas se nastavlja sa aktivnostima na uređenju asfaltnih i zelenih površina.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P. ”Rad” Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 035/ 555-096 kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar