fbpx

Irfan Halilagić premijer TK uputio iskrene čestitke povodom Dana rudara

2 min. za čitanje

Povodom nastupajućeg Dana rudara, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu 21. decembra – Dana rudara.

U Bosni i Hercegovini je malo datuma i praznika tako poštovanih i tako doživljavanih svojim, kao što je to Dan rudara. Zasluga je to, prije svih, rudara koji stoljećima, jedući hljeb sa sedam kora, kopajući ugalj, so i druge rude, na ovom prostoru čuvaju tradiciju teške, ali časne profesije.

Nažalost uslovi rada u većini rudnika danas nisu na zavidnom nivou, a najteži posao se i dalje obavlja, rudari opstaju, vjeruju u bolju budućnost. Rezultat kontinuiranog zapostavljanja stanja u rudnicima rezultira i sve težim ispunjavanjem planova proizvodnje. Takvo stanje se mora mijenjati.

Rudarstvo je vijekovima najvažnija privredna grana našeg kraja, a prava za koja ste se u Husinskoj buni, prije više od stotinu godina, izborili, obavezuju sve nas da komoratima danas obezbijedimo bolje uslove za rad i proizvodnju.

Gledajući u budućnost, želim da vjerujem da će naredna godina biti obilježena novim proizvodnim uspjesima, ali očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav       

SRETNO“

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments