fbpx

Inspektori Porezne uprave FBiH vrše kontrole rada na TK

1 min. za čitanje

Na području grada Tuzla inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Tuzla izvršili su za jedan dan 20 inspekcijskih kontrola tzv. akcija, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku i pekarsku djelatnost, a s ciljem provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su pet neprijavljenih radnika, 10 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i jedan objekt koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekta, i podneseno je 13 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 32.050 KM, navode iz Porezne uprave FBiH.

Iz Porezne uprave navode da će se aktivnosti inspekcijskog nadzora nastaviti i u narednim danima, uključujući i dane vikenda i pozivaju porezne obveznike da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments