fbpx

Inspektori Federalne uprave izdali 318 prekršajnih naloga u iznosu od pola miliona KM

1 min. za čitanje

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove u martu su izdali 318 prekršajnih naloga sa finansijskim teretom od 531.552 KM.

Izrečena su i 22 rješenja o zabrani, i to 17 rješenja o privremenoj zabrani rada za fizičko lice zbog neposjedovanja sanitarne knjižice i pet o zabrani prometovanja sadnog materijala, a za naplatu na ime naknada za vode, šume, puta i vazduha evidentiran je iznos od 182.324 KM.

Izvršeno je 755 pojačanih inspekcijskih nadzora i tri kontrolna u kojima je zatečeno 18 radnika na crno, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Nadzori su sprovedeni od 13. do 24. marta, u okviru provođenja pojačanih inspekcijskih nadzora u oblasti sive ekonomije. 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da vi radite kako treba svoj posao nebi bilo radnika na crno, da radite svoj posao cijene osnovnih zivotnih namjernica nebih svakodnevno rasle, takodje i cijene nafte i naftnih derivata bi bile kud i kamo nize jer je nedopustivo da na dvije pumpe u razdaljini 1km ili 2km najduze razlika u cijeni bude drasticna, ne bi bila nafta dajem primjer u srebreniku 2,60 u lukavcu 2,76 i td i vas brine slina i necig nosa a ne brine vas ocigledna pljacka i otimacina iz dzepa gradjana. STIDITE SE