fbpx

Hoće li danas biti izglasan novi saziv Vijeća ministara BiH

1 min. za čitanje

Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – jedina je tačka 2. hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja će biti održana danas.

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH dala je preporuku da Zastupnički dom potvrdi imenovanja ministara i zamjenika koje je predložila novoizabrana predsjecavajuća Borjana Krišto.

Predloženi su Elmedin Konaković za ministra vanjskih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Košarac za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i saobraćaja, Dubravka Bošnjak za ministricu civilnih poslova, Nenad Nešić za ministrasigurnosti, Zukan Helez za ministra odbrane i Sevlid Hurtić za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Za zamjenike predsjedavajuće Vijeća ministra predloženi su Tegeltija i Konaković.

S obzirom na to da su ranije iz koalicije okupljene oko osmorke, HDZ i SNSD izašli NES i Stranka za BiH, kao i ranije političke odnose unutar ovih stranka, glasanje će pokazati da li je koalicija stabilna odnosno postoji li parlamentarna većina.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments