fbpx

HDZ i “Osmorka” danas dogovaraju pozicije u vlasti

2 min. za čitanje

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u Mostaru uoči sastanka sa “Osmorkom”, kako bi danas, 7. decembra trebale biti poznate prve informacije oko toga kako će izgledati stranačka struktura unutar Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH.

Dodao je kako su na dnevni red sastanka došle teme o resorima i dogovoru oko izvršne vlasti.

Napomenuo je kako vjeruje da bi Vijeće ministara BiH trebali dobiti do Nove godine kao i državni budžet.

“Razgovarat ćemo primarno o federalnom nivou razini, a onda lagano prelazimo na nivo Vijeća ministara BiH. Ja sam preko vikenda imao kontakt s predstavnicima RS i mislim da je i druga strana to jednako odradila, tako da lagano približavamo stavove. Mislim da nam ni izbliza neće trebati vremena kao prije, da ovaj posao završimo”, kazao je Čović.  

Ponovio je kako i dalje ostaje jedinstven cilj, a to je da do kraja godine dobijemo Vladu FBiH i Vijeće ministara te za početak, kako kaže, usvajanje proračuna i na jednoj i drugoj razini.

Predsjednik Naroda i pravde Dino Konaković izjavio je da, kada je u pitanju federalni nivo, da je i tu slika potpuno jasna, s tim što “SDA najavljuje neke blokade ako bude imala priliku da blokira“.

“Bez obzira na to mi imamo svoj hodogram, plan i program. A taj plan i program od nas već sad traži ozbiljne razgovore o raspodjeli resora”, zaključio je Konaković.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments