fbpx

Halilagić: Radit ću na poboljšanju standarda života svih građana TK

1 min. za čitanje

Na press konferenciji u povodu imenovanja mandatara za sastav Vlade TK, prisutnima se obratio Irfan Halilagić, mandatar za sastav Vlade. U svom obraćanju on je istakao kako će u narednom periodu raditi na povlačenju nekoliko konkretnih poteza, a  tiču se analize Budžeta TK, pojedinačnog stanja u svim resorima, ali da u tom djelovanju neće opstruirati niti zaustavljati sve one dobre i pozitivne stvari koje je ranije donijela Vlada TK u bivšem sazivu, naročito ukoliko se radi o stvarima koje su korisne za sve građane TK.

“Želim istaći da ćemo raditi na poboljšanju života svbakog građan TK, posebno uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazimo zbog pandemije korona virusa i svih stanja koje je ona prouzrokovala. Standard svih građana je posebno ugrožen i on se mora dići na najveći nivo. Sve one kategorije koje su nadležnosti Vlade TK, a to su boračke kategorije, zdravstveni radnioci, obrazovanje, poljoprivreda i svi ostali će imati poseban tretman kada je u pitanju Vlada TK, na čijem ću ja biti čelu. ” rekao je Irfan Halilagić, mandatar za sastav Vlade TK.

U narednih deset dana javnosti će biti poznata imena ministara koji će činiti Vladu TK.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Irfan Halilagić : “Ono što imamo namjeru raditi u proteklom periodu…”

Kad ti Dodik kaze :
zajednicke institucije,
Da ne priznaje BiH,
Kad ti kaze da ti se piša po mutvaku
Onda je ok..

Govorimo o osobi koja nije osvojila više od 30% glasova za načelnika Lukavcka i koja nije ni na 5% biračkih mijesta osvojila većinu glasova. Džaba dijete žrtvuju !

Načelnik Lukavca u nekoj prepisci na fb kaže da je on protiv izbora g. Halilagića na čelo Vlade TK. Lukavački novinari su ga trebali zamoliti da to obrazloži, pogotovo ako imamo u vidu da smo u nekoliko zadnjih vlada bili skromno ili nimali zastupljeni. Je li sujeta jača od interesa opštine.

Đe je link da glasam za njeg