fbpx

Granična policija spriječila krijumčarenje pet državljana Republike Turske

1 min. za čitanje

U okviru operativne akcije “Teret” pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 29. novembra 2022. godine, lišili su slobode I.S. (1984.), nakon što je otkriven u krijumčarenju pet državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Vir na području Posušja kada su pripadnici ove jedinice prilikom nadzora državne granice uočili državljane R.Turske koje je I.S. pokušao prokrijumčariti vozilom Audi, italijanskih nacionalnih oznaka.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičeni I.S. je lišen slobode i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba” i “napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela” s obzirom na to da je I.S. posjedovao hladno oružje, nož, koje je odložio tek nakon nekoliko upozorenja policijskih službenika Granične policije BiH.

Državljani R. Turske bit će ispitani u svojstvu svjedoka nakon čega će se s njima postupati u skladu sa uputama pripadnika Službe za poslove sa strancima BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments